SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal
Tłuszcz: 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Gdy temperatura spada do około 5ºC, niektóre kwasy tłuszczowe obecne w oliwie zaczynają krystalizować, powodując jej zmętnienie. To naturalne zjawisko nie wpływa na jakość produktu. Wystarczy umieścić oliwę w pomieszczeniu o temperaturze pokojowej, aby odzyskała swoją pierwotną klarowność. Oliwa pozostaje w pełni wartościowa i nadaje się do spożycia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, ale nie w lodówce
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
21.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
4.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
4.00
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
RUSTICHELLO (włoska oliwa)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
OLEIFICIO FABBRI S.P.A., VIALE EUROPA 33, LAMMARI, WŁOCHY
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Włochy
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.