SKŁADNIKI
100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Źródło kwasu foliowego i białka.
Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
Dodatkowe źródło witaminy B1.
Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować od 4 do 6 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1458 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 25 g
Sól: 0 g
Zawartość witamin w 100 g ugotowanego produktu:
Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**
Tiamina: 0,18 mg (16 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
180
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
24.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
13.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
9.00
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
BARTOLINI (makarony)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE TABIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, HUGONA KOŁŁĄTAJA 44, 05-402 OTWOCK
Orientacyjny termin przydatności:
30.09.2028
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.