SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z gryki.
OPIS
Makaron wyprodukowany z mąki gryczanej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składnika oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość i kształt podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
Ten makaron tagliatelle z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
360
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
31.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
13.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
9.00
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
PASTA NATURA (makarony bezglutenowe)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
PASTA NATURA SRL
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Włochy
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.