Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- KAWA, HERBATA, ZIOŁA
-
ŻYWNOŚĆ
- Przyprawy
- Bakalie
- Do pieczenia
- Strączkowe
- Artykuły śniadaniowe
- Słodziki
- Produkty pszczele
- Słodycze i przekąski
- Czekolada
- Karob
- Nasiona, ziarna, pestki
- Napoje roślinne
- Oleje i masła
- Oliwa i oliwki
- Majonezy
- Chrzany
- Sosy
- Syropy
- Octy
- Soki i napoje
- Kasze
- Ryż
- Makarony
- Owoce liofilizowane
- Superfood
- Mleko i produkty mleczne
- Słodkie kremy i masła
- Dodatki spożywcze
- Grzyby suszone
- Konfitury
- Owoce w syropie/zalewie
- Owoce w syropie
- Zakwasy
-
AKCESORIA
- Urządzenia i akcesoria do przygotowywania napojów
- Porcelana
- Akcesoria do yerba mate
- Akcesoria do przypraw i bakalii
-
Akcesoria do pieczenia
- Roboty kuchenne
- Miksery i blendery
- Maszynki do ciasta
- Formy do pierogów
- Akcesoria cukiernicze
- Blachy, formy i naczynia do pieczenia
- Miski
- Stolnice i wałki
- Termometry i minutniki
- Wagi i miarki kuchenne
- Trzepaczki i rogalki
- Pędzelki do ciast
- Papier do pieczenia
- Koszyki
- Tarki i szatkownice
- Sitka, lejki, cedzaki
- Łopatki, łyżki, szczypce
- Formy do lodu i lodów
- Akcesoria do przetworów
- Urządzenia do czekolady
- Pojemniki i przechowywanie żywności
- Rekawice i fartuchy
- Wyciskarki i praski
- Woskowijki
- Widelczyki
- Deski do krojenia
- Stojaki na ręczniki papierowe
- Podkładki
- Serwetki
- Talerzyki
- Patery
- Tace do serwowania
- Torebki prezentowe
- Torby zakupowe
- SUPLEMENTY
- KOSMETYKI I HIGIENA
- AROMATERAPIA
- DOM I OGRÓD
- BLOG
-
KAWA, HERBATA, ZIOŁA
- ŻYWNOŚĆ
-
AKCESORIA
-
Roboty kuchenne
-
Miksery i blendery
-
Maszynki do ciasta
-
Formy do pierogów
-
Akcesoria cukiernicze
-
Blachy, formy i naczynia do pieczenia
-
Miski
-
Stolnice i wałki
-
Termometry i minutniki
-
Wagi i miarki kuchenne
-
Trzepaczki i rogalki
-
Pędzelki do ciast
-
Papier do pieczenia
-
Koszyki
-
Tarki i szatkownice
-
Sitka, lejki, cedzaki
-
Łopatki, łyżki, szczypce
-
Formy do lodu i lodów
Akcesoria do pieczenia -
-
SUPLEMENTY
- KOSMETYKI I HIGIENA
-
AROMATERAPIA
-
DOM I OGRÓD
- BLOG
-
CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY)
Symbol:
4005394158005
Dostępność:
Duża dostępność
334
szt.
14.50
Zamówienie telefoniczne: 669412688
Wysyłka w ciągu:
24 godziny
Cena przesyłki:
11.99
- ORLEN Paczka 11.99
- Paczkomaty InPost 13.99
- Kurier InPost 16.99
- Kurier DPD 17.99
Kod kreskowy:
EAN:
4005394158005
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
- Mały talerz.
Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
UWAGA
Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.
Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.
Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
- Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
Tłuszcz: <0,5 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g<br/>Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: <0,5 g<br/>Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
140
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
12.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld, Germany
Masa netto (g):
500
-
Polecamy
-
Produkty podobne