Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- KAWA, HERBATA, ZIOŁA
-
ŻYWNOŚĆ
- Przyprawy
- Bakalie
- Do pieczenia
- Strączkowe
- Artykuły śniadaniowe
- Słodziki
- Produkty pszczele
- Słodycze i przekąski
- Czekolada
- Karob
- Nasiona, ziarna, pestki
- Napoje roślinne
- Oleje i masła
- Oliwa i oliwki
- Majonezy
- Chrzany
- Sosy
- Syropy
- Octy
- Soki i napoje
- Kasze
- Ryż
- Makarony
- Owoce liofilizowane
- Superfood
- Mleko i produkty mleczne
- Słodkie kremy i masła
- Dodatki spożywcze
- Grzyby suszone
- Konfitury
- Owoce w syropie/zalewie
- Kompoty
- Zakwasy
-
AKCESORIA
-
Urządzenia i akcesoria do przygotowywania napojów
- Czajniki i imbryki
- Ekspresy do kawy
- Kawiarki
- Zaparzacze
- Tygielki do parzenia kawy
- Spieniacze do mleka
- Garnki do mleka
- Młynki do kawy
- Filtry, lejki do filrów
- Saturatory
- Talerzyki na zurzyte torebki do zaparzania
- Torebki do zaparzania
- Butelki, bidony
- Termosy
- Słoje do napojów
- Łyżeczki
- Stojaki na kapsułki do kawy
- Słomki
- Porcelana
- Akcesoria do yerba mate
- Akcesoria do przypraw i bakalii
-
Akcesoria do pieczenia
- Roboty kuchenne
- Miksery i blendery
- Maszynki do ciasta
- Formy do pierogów
- Akcesoria cukiernicze
- Blachy, formy i naczynia do pieczenia
- Miski
- Stolnice i wałki
- Termometry i minutniki
- Wagi i miarki kuchenne
- Trzepaczki i rogalki
- Pędzelki do ciast
- Papier do pieczenia
- Koszyki
- Tarki i szatkownice
- Sitka, lejki, cedzaki
- Łopatki, łyżki, szczypce
- Formy do lodu i lodów
- Akcesoria do przetworów
- Urządzenia do czekolady
- Pojemniki i przechowywanie żywności
- Rekawice i fartuchy
- Wyciskarki i praski
- Woskowijki
- Widelczyki
- Deski do krojenia
- Stojaki na ręczniki papierowe
- Podkładki
- Serwetki
- Talerzyki
- Patery
- Tace do serwowania
- Torebki prezentowe
- Torby zakupowe
-
Urządzenia i akcesoria do przygotowywania napojów
- SUPLEMENTY
- KOSMETYKI I HIGIENA
- AROMATERAPIA
- DOM I OGRÓD
- BLOG
-
KAWA, HERBATA, ZIOŁA
- ŻYWNOŚĆ
-
AKCESORIA
-
Czajniki i imbryki
-
Ekspresy do kawy
-
Kawiarki
-
Zaparzacze
-
Tygielki do parzenia kawy
-
Spieniacze do mleka
-
Garnki do mleka
-
Młynki do kawy
-
Filtry, lejki do filrów
-
Saturatory
-
Talerzyki na zurzyte torebki do zaparzania
-
Torebki do zaparzania
-
Butelki, bidony
-
Termosy
-
Słoje do napojów
-
Łyżeczki
-
Stojaki na kapsułki do kawy
-
Słomki
-
Roboty kuchenne
-
Miksery i blendery
-
Maszynki do ciasta
-
Formy do pierogów
-
Akcesoria cukiernicze
-
Blachy, formy i naczynia do pieczenia
-
Miski
-
Stolnice i wałki
-
Termometry i minutniki
-
Wagi i miarki kuchenne
-
Trzepaczki i rogalki
-
Pędzelki do ciast
-
Papier do pieczenia
-
Koszyki
-
Tarki i szatkownice
-
Sitka, lejki, cedzaki
-
Łopatki, łyżki, szczypce
-
Formy do lodu i lodów
Urządzenia i akcesoria do przygotowywania napojówAkcesoria do pieczenia -
-
SUPLEMENTY
- KOSMETYKI I HIGIENA
-
AROMATERAPIA
-
DOM I OGRÓD
- BLOG
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-


Bezgluten Bread Mix Mieszanka na chleb i pizzę 1 kg
Bread Mix Bezgluten to oryginalna kompozycja składników, z której można przygotować apetyczny chleb bezglutenowy lub spód do bezglutenowej pizzy. Mieszanka Bread Mix Bezgluten to dobry sposób na wzbogacenie codziennej diety bez glutenu. Osoby, które unikają glutenu nie muszą rezygnować ze smaku domowej pizzy oraz chrupiącego chleba. Na bazie Bread Mix Bezgluten można przygotowac także apetyczne bułeczki oraz ciasto drożdżowe.
Sposób użycia/Zastosowanie:
Chleb: 500g mieszanki Bread Mix Bezgluten, 1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g), 1 łyżka cukru (15 g), 500 ml letniej wody, 15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych, 3 łyżki oleju + do posmarowania.
Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 45 min. Piekarnik nagrzać do 200°C z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 50 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.
Chleb z automatu - piec na programie ok 3,5 h .
Pizza: 250 g mieszanki Bread Mix Bezgluten, 3 łyżeczki soli (5 g), 1 łyżki cukru (7 g), 200 ml letniej wody,10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych, 2 łyżki oleju.
Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu).
-
Polecamy
-
Produkty podobne