SKŁADNIKI
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wodorosty zbierane ręcznie w ich naturalnym środowisku u wybrzeży Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Użyj wodorostów kombu do przygotowania naparów lub bulionów.
1 g kombu zalać litrem wrzącej wody, gotować 5 minut i odcedzić.
Kombu jest tradycyjnie używane do aromatyzowania wody, używanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, ryżu i warzyw, gulaszów rybnych i mięsnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml bulionu
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,02 g
Jod: 118 µg (79 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.
UWAGA
Może zawierać niewielkie ilości materiałów naturalnych pochodzenia morskiego.
Biały kolor pojawiający się na powierzchni wodorostów pochodzi z zawartej w nich soli, która działa jak naturalny środek konserwujący.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku w suchym miejscu.
Parametry:
Kraj pochodzenia:
Hiszpania
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
200
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
17.70
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
10.20
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
4.50
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
PORTO MUINOS (algi morskie)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Hiszpania
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.